Esittelyssä American Express kortit

amex-kortit-teemakuva

Kaupparaati on ottanut vertailuun kovan suosion saaneet Amex Platinum ja Gold -kortit, jotka ovat saaneet paljon kehuja niiden ominaisuuksista ja eduista. Kenelle nämä Amexin kortit sopivat parhaiten ja mitä eroa näillä kahdella kortilla on? 

Moni mieltää American Express -kortit varakkaiden ihmisten rajattomien luottorajojen luottokorteiksi, joihin tavallisilla työläisillä ei ole ikinä varaa. Huhut mustasta Amexista kiertävät ihmisten tarinoissa ja joku on kuulemma nähnytkin sellaisen. Tämä mielikuva voidaan samantien unohtaa ja pyyhkiä pois. 

Ensinnäkin Amex ei ole luottokortti, vaan maksuaikakortti. Tämä tarkoittaa sitä, että kortin käyttäjä saa kuukauden välein korttilaskun, joka tulee maksaa kokonaisuudessaan kerralla pois. Näin ollen kortteihin ei sisälly luotto-ominaisuutta eikä sitä voi siihen tarkoitukseen käyttää.

Amexin korteissa ei tosiaan ole ennalta asetettua käyttörajaa, joten periaatteessa käytössäsi on käyttökatoltaan rajaton maksukortti. Näin se ei kuitenkaan käytännössä mene, että saat kortin ja ostat sillä heti 50 tuhannen euron auton. Voin taata että maksu ei mene läpi ja saat soiton Amexin asiakaspalvelusta. American Express luokittelee kortin haltijan kortin käyttöä, käyttötarvetta ja luotettavuutta eli luottoluokittaa käyttäjää, jonka perusteella kortin mahdollinen käyttöraja pikkuhiljaa kasvaa. Kun hoidat maksusi ajoissa ja kortin läpivirtaava rahamäärä kasvaa, kortti antaa enemmän myös sinun käyttää sitä. Tämä on loistava ominaisuus ja hienoa turvallisuuden näkökulmasta.

Tarina kortin turvallisuudesta

Amexin kortit ovat erittäin luotettavia ja turvallisia, joka on todella tärkeä asia kortin käyttäjälle. Tarinaa ei ole vahvistettu, mutta on kerrottu suomalaisesta miehestä, joka oli moottoripyörällä reissaamassa USA:ssa ja ajeli pitkää matkaa kohti etelää välillä tietenkin pysähdellen ja tankkaillen. Muutamien pysähdyksen jälkeen kortti ei enää toiminut ja maksu ei mennyt läpi, jonka jälkeen puhelin soi. American Expressin asiakaspalvelusta soitettiin ja kysyttiin onko kaikki kunnossa, koska turvallisuusilmoitus hälyttää, että kortti liikkuu kohti etelää pois USA:sta ja tasaisin väliajoin sillä tehdään maksuja. Tämä tarina kertoo juuri sen, kuinka vakavasti American Express ottaa turvallisuuden asiakkaidensa kohdalla.

Amex ilmoittaakin omilla sivuillaan, että he suhtautuvat kortin käyttäjän turvallisuuteen vakavasti ja käyttävät tehokkaita turvallisuusjärjestelmiä petosriskin minimoimiseksi. Samoin asiakaspalvelu auttaa aina, jos asiakas haluaa kyseenalaistaa maksutapahtuman tai hänellä on kysyttävää laskusta.

American Express kortit

American Express valikoimassa on neljä erilaista korttia, jotka kaikki sisältävät samat maksamisen ominaisuudet ilman ennalta määrättyä käyttörajaa. Muutoin korttien ominaisuudet ja edut vaihtelevat suuresti ja tietenkin mitä kalliimpi kortti, sitä paremmat ominaisuudet ja edut saat käyttöösi. 

AMERICAN EXPRESS KORTIT

JÄSENMAKSU

60€ / kk

15€ / kk

6€ / kk

0€ / kk

REWARDS PISTEET

1€ = 1,5 pistettä

1€ = 1 piste

1€ = 1 piste

EI PISTEITÄ

MATKAVAKUUTUS

Kattava matkavakuutus

Täydentävä matkavakuutus

Täydentävä matkaturva

EI SISÄLLY

LENTOKENTTÄ-LOUNGET

Rajoittamaton pääsy
(PriorityPass)

4 ilmaista käyntiä / vuosi (PriorityPass)

EI SISÄLLY

EI SISÄLLY

FAST TRACK LENTÖKENTILLÄ

SISÄLTYY

EI SISÄLLY

EI SISÄLLY

EI SISÄLLY

LOUNGE ON THE GO

SISÄLTYY

SISÄLTYY
(rajoituksin)

EI SISÄLLY

EI SISÄLLY

HOTELLIEDUT

SISÄLTYY

EI SISÄLLY

EI SISÄLLY

EI SISÄLLY

AUTONVUOKRAUS
EDUT

SISÄLTYY

SISÄLTYY

EI SISÄLLY

EI SISÄLLY

AMEX ENNAKKOLIPUT & LIPPUKIINTIÖT

SISÄLTYY

SISÄLTYY

SISÄLTYY

SISÄLTYY

One Reply to “Esittelyssä American Express kortit”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *